Wenkbrauwen shapen

wenkbrauwen shapen

Je wenkbrauwen shapen is helemaal hot.
Verwijder overtollige wenkbrauwhaartjes, zodat ze weer mooi in vorm komen.

Een wenkbrauw shape kan soms best lastig zijn, daarom geven we je tips voor het in model brengen van de meest lastige wenkbrauwen.

Shapen in 4 stappen

Een wenkbrauw shape heeft een langdurig effect. De wenkbrauwhaartjes groeien niet zo snel terug, waardoor je lang met het resultaat blijft rondlopen. Voor veel mensen is dit reden om geen wenkbrauw shape toe te passen. Toch kun je dit heel goed zelf doen.

1. Wenkbrauwen borstelen

Het lijkt misschien vreemd om je wenkbrauwen te borstelen, maar voor een shape is dit echt beter. Borstel altijd met de haargroeirichting mee, waarbij je de haartjes iets omhoog borstelt. Waarom je dit doet? Omdat je dan de natuurlijke vorm beter herkent.

2. De basis zetten

Nu is het belangrijk om de basis aan te geven. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een wenkbrauwpotlood of wat wenkbrauwpoeder.
Houd het potlood langs je neusvleugel en bepaal het begin van de wenkbrauw.
Trek op dat punt vanaf de onderkant een rechte streep naar boven, tot je ter hoogte van de wenkbrauwboog komt.
Maak nu vanaf de basisstreep korte streepjes omhoog, altijd met de haargroeirichting mee.

3. De boog aanzetten

Nu ga je de wenkbrauwboog aanzetten. Dit doe je weer met kleine streepjes, zodat het effect natuurlijk blijft. Trek eventueel de wenkbrauwen op: nu zie je een spierlijn. Dit gebruik je als referentie om de wenkbrauwboog op te zetten.
Gebruik het wenkbrauwpotlood voor het grove werk en wenkbrauwgel of wenkbrauwpoeder voor de rest.

4. Wenkbrauwen epileren

Nu de vorm van je wenkbrauwen duidelijk is, kun je overtollige haartjes weghalen (epileren). Haal hierbij overtollige haartjes aan de boven- en onderkant weg. Mannen kunnen dit beter niet doen en alleen overtollige haartjes tussen de wenkbrauwen epileren.


Fijne en dunne wenkbrauwen

Heb je hele fijne of dunne wenkbrauwen die nauwelijks zichtbaar zijn? Vul de wenkbrauwvorm dan met poeder aan. Gebruik hierna een transparante gel.
Om je wenkbrauwen te laten groeien is er speciale wenkbrauwserum verkrijgbaar.

Blonde wenkbrauwen shapen

Kies bij blonde wenkbrauwen altijd een wenkbrauwpotlood die bij je haarkleur past. Gebruik daarna een wenkbrauwgel die iets donkerder is. Hierdoor lijken je wenkbrauwen gelijk wat voller.

Kale plekken

Niet iedereen heeft volle wenkbrauwen. Heb je misschien wat kale plekken in een of beide wenkbrauwen? Breng op deze plekken wat wenkbrauwpoeder aan. Hierna de wenkbrauw vormen met een wenkbrauwgel, waarbij de kleur hetzelfde of iets donkerder als je wenkbrauw is.

Je wenkbrauwen laten shapen

Heb je moeite met het zelf in vorm brengen van de wenkbrauwen? Je kunt dan ook voor een professionele wenkbrauw shape kiezen. Helaas is dit wel een stuk duurder dan het zelf doen. Voor het epileren van wenkbrauwen betaal je tussen de €7 en €10. Wil je een complete behandeling, reken dan op een prijs tussen €15 en €25.

Bekijk ook deze pagina’s: