Lipgloss maken

lipgloss maken

Lipgloss is 2 in 1: een verzorgende lipstick dat een glimmend laagje achterlaat.
Gebruik lipgloss los of over je lipstift heen.

Zelf lipgloss maken is niet alleen leuk, ook bepaal je zelf de ingrediënten. Bovendien is zelfgemaakte lipgloss een stuk goedkoper.
Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je aan de slag gaat.

Zo gebruik je lipgloss

Bij lipgloss maakt het niet zoveel uit welke kleur je kiest: door het pure past dit altijd bij je huidskleur of outfit. Kies wel voor een kleur die dicht bij je natuurlijke lipkleur ligt.

Breng lipgloss altijd op goed verzorgende lippen aan.
Bescherm je lippen tegen uitdroging en verwijder eventuele dode huidcellen of velletjes.

Voor de dagelijkse verzorging van je lippen wordt lippenbalsem aangeraden.
Bekijk hier hoe je zelf lippenbalsem maakt >>

Verzorgende lipgloss bestaat bij voorkeur uit natuurlijke ingrediënten. Helaas zijn deze producten ook aardige aan de prijs. Gelukkig kun je heel eenvoudig zelf lipgloss maken. Kies het recept dat bij jou past.

Basic lipgloss met een kleurtje

Wil je basic lipgloss maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels vaseline
  • 1 eetlepel honing
  • Mespuntje lippenstift in je favoriete kleur

Smelt de vaseline au bain-marie. Dit doe je door de vaseline in een bakje in een pan heet water te zetten. Hierbij mag de vaseline niet nat worden.

Is de vaseline gesmolten, voeg hier dan wat honing en de lippenstift aan toe. Goed roeren en in een afgesloten potje bewaren.

Tip: laat even afkoelen in de koelkast, zodat de lipgloss harder wordt.
Je zelfgemaakte gloss verzorgt niet alleen je lippen maar smaakt ook nog eens heerlijk zoet!

Lipgloss maken met oogschaduw

Heb je geen (oude) lipstick, maar wil je wel een kleurtje aan je zelfgemaakte lipgloss toevoegen? Gebruik dan je favoriete oogschaduw.
Voeg niet teveel toe, anders wordt de gloss wel erg donker. De overige ingrediënten blijven hetzelfde, maar je kunt vaseline ook voor shea butter of cacaoboter vervangen.

Doorzichtige lipgloss maken / met glitters

Zit je niet te wachten op een kleurtje? Maak dan doorzichtige lipgloss. Gebruik ingrediënten als vaseline of shea butter en meng dit met honing. Je hebt nu een doorzichtige lipgloss. Heel basic maar wel zeer effectief.

Val extra op met mooie glitters. Deze voeg je aan je gekleurde of doorzichtige lipgloss toe. Kies hierbij voor zeer fijne glitters en zeker niet de grovere. Er moeten namelijk geen schilfertjes op je lippen achterblijven.

Lipgloss maken, leuk voor een kinderfeestje

Bij een meidenfeestje of kinderfeestje hoort natuurlijk lipgloss maken. Vooral bij meiden tussen de 7 en 13 jaar oud boek je hier veel succes mee. Dit verzamel je voor het kinderfeestje:

  • Lipglosshouders
  • Vaseline, sheabutter of cacaoboter
  • Verschillende geurolie’s
  • Lippenstift of pigment in meerdere kleuren

Kies voor etherische oliën die ook bedoeld zijn als smaakversterker. Dit is absoluut veilig in gebruik. Ga voor minstens 4 verschillende geurtjes en kleurtjes, liefst nog meer. Zo hebben de kinderen wat te doen en kunnen ze meerdere lipglosses maken.

Samen met de kinderen smelt je de vaseline of cacaoboter au bain-marie. Shea butter is direct bruikbaar.

Laat de kinderen een leuk kleurtje en een lekker geurtje uitkiezen.
Geef elk kind een eigen kommetje met vaseline, shea butter of cacaoboter.

Nu kan het feest beginnen: de ingrediënten mengen en in de lipglosshouders doen. Hierna volgt natuurlijk het opmaken. Wie ziet er het mooiste uit?

Speciaal voor kinderfeestjes zijn er ook kant en klare lipgloss pakketten verkrijgbaar. Je ontvangt alle benodigdheden en ingrediënten, waarbij ook nog eens gekozen is voor kindvriendelijke en veilige producten. Denk maar eens aan vitamine E en geraffineerde wonderolie, maar ook gekleurd pigment. Zo hoef je niet alle ingrediënten zelf te verzamelen.

Meer lippen DIY’s