Lipscrub maken

Heb jij ook zo vaak last van droge lippen, loshangende velletjes en kloofjes? Met een lipscrub los je dit probleem op. Zelf een lipscrub maken is leuk en goedkoop. Je maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten, wel zo prettig.

Het gebruik van een lipscrub

lipscrub maken

Wat is een lipscrub en hoe gebruik je het?
Met een scrub maak je de lippen gladder en zachter. Je verwijdert loszittende velletjes en zorgt voor een goede doorbloeding.

Breng de lipscrub 1x per dag aan. Gebruik hierna een verzorgende lippenbalsem of lipcrème. Zo hou je je lippen in optimale conditie. Dit is vooral belangrijk tijdens de herfst- en wintermaanden. Vergeet niet in de zomermaanden je lippen te beschermen tegen zonnebrand!

Lipscrub maken: ingrediënten en handleiding

Hoe maak je zelf een lipscrub?
Kies voor een eetbare lipscrub, zo krijg je nooit schadelijke stoffen binnen. Dit heb je nodig voor het maken van je eigen scrub:

  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepel suiker
  • 1 theelepel olijfolie of amandelolie

Meng bovenstaande ingrediënten tot een egale pasta
Breng vervolgens wat van deze scrub op je lippen aan.
Masseer dit zachtjes over de boven- en onderlip.
Spoel af met warm water.


Het overgebleven gedeelte bewaar je in een afgesloten potje. Dit is maximaal 7 dagen houdbaar.

Lipscrub voor vollere lippen

Wil je een lipscrub maken waarvan je ook nog eens vollere lippen krijgt?
Gebruik bovenstaand recept en voeg hier wat kaneel of cayennepeper aan toe. Door deze ingrediënten zwellen je lippen minimaal op. Dit geeft een natuurlijk vol resultaat.

Breng na de scrub een mooie lippenstift of kleurende lipcrème aan. Jij bent klaar voor een avondje uit.

Lipscrub maken zonder honing

Misschien ben je geen fan van honing of kun je hier niet goed tegen. Lipscrub maken zonder honing kan natuurlijk ook. Hierbij vervang je de honing voor margarine. Gebruik de volgende ingrediënten en hoeveelheden voor een lipscrub zonder honing:

  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel margarine
  • 1 theelepel olijfolie of een andere olie

Komt de margarine net uit de koelkast, dan is deze hard en moeilijk te mengen. Zorg dat de margarine iets vloeibaar wordt. Neem deze in je handpalm: door de lichaamswarmte smelt de margarine.

Bewaar deze scrub goed afgesloten en niet langer dan een week. Maak daarom nooit meer dan je binnen een week nodig hebt.

Scrub met een kleurtje maken

Liever een lipscrub maken met een aantrekkelijk of vrolijk kleurtje? Dit is vooral leuk om cadeau te geven.
Gebruik als ingrediënten suiker en olie, bij voorkeur jojoba olie. Voeg hier wat bietenpoeder of een levensmiddelenkleurstof aan toe.

Gebruik je honing als ingrediënt, houdt er dan rekening mee dat je waarschijnlijk niet de gewenste kleur naar boven haalt.

Verfrissende pepermunt lipscrub maken

Een lipscrub waar je van gaat watertanden: pepermunt laat een heerlijke frisse smaak achter. Dit gebruik je voor het maken van een pepermunt lipscrub:

  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels kokosolie of jojoba olie
  • 1-2 druppels pepermunt etherische olie

Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Gebruik zeker niet teveel druppels pepermunt olie, omdat deze erg sterk is.

Experimenteer ook eens met andere smaken. Kies voor etherische oliën van vanille extract, sinaasappel, kruidnagel of tea tree.

Koop een compleet pakket met verschillende etherische oliën. Zo kun je altijd afwisselen. Zelf een lipscrub maken was nog nooit zo leuk en gezond. Jouw lippen stralen, elke dag weer.

Wat je moet weten over zelfgemaakte lipscrubs

Een zelfgemaakte lipscrub is eetbaar, je gebruikt immers alleen eetbare producten en natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zijn zelfgemaakte lipscrubs geschikt voor een jong en oud. Ben je allergisch voor een bepaald ingrediënt, vervang dit dan voor iets anders.

Bekijk ook deze heerlijke DIY’s: