Kurkuma masker

kurkuma masker maken

Maak je eigen gezichtsmasker met kurkuma, het populaire Indiase gezondheidskruid. Kurkuma beschikt over diverse helende kwaliteiten en is daardoor erg geschikt voor gezichtmaskers.

Een puur natuur kurkuma maskertje kalmeert de huid en is onder meer goed tegen puistjes en mee-eters.
Lees hier alles over kurkuma en kijk of dit gezichtsmaskertje jou ook aanspreekt.

Over kurkuma

Kurkuma komt van de kurkumaplant, de Curcuma longa. Deze plant is familie van de ook al zo gezonde gemberplant. Kurkuma wordt gebruikt als smaakversterker in veel met name Oosterse (curry) gerechten en wordt ook wel Indiase geelwortel of koenjit genoemd. Het heeft een milde kruidige smaak en kleurt gerechten geel, denk maar aan gele rijst. Tegenwoordig is ook kurkuma thee erg populair.

Een gezond specerij

Aan de werkzame stof Curcumine uit de kurkuma plant worden al eeuwen lang diverse geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Zo werkt ontstekingsremmend, is het goed voor de spijsvertering en voor hart- en bloedvaten.

Kurkuma heeft een bijzondere wisselwerking met zwarte peper. Door beide te combineren, in een maaltijd maar ook in je gezichtsmasker, wordt de werking van kurkuma enorm versterkt.
Lees meer over kurkuma >>

Natuurlijke tip tegen puistjes:
Mix een klein beetje kurkuma wat kokosolie en smeer dat voor het slapen gaan op de puistjes.
Herhaal dit dagelijks totdat ze verdwenen zijn.
Let op: Leg even een handdoek over je kussen om vlekken te voorkomen.

Kurkuma: ook goed voor je huid

Dit bijzondere specerij wordt in India al heel lang gebruikt als middel ter verzorging van de huid. En niet zomaar! De werkzame stof Curcumine is een antioxidant, die de lichaamscellen beschermt tegen invloeden van buitenaf.

  • Het ontspant de huid
  • Het zorgt dat de huid soepel en elastisch blijft
  • Het versterkt het herstellend vermogen van de huid
  • Effectief tegen acne en littekentjes a.g.v. acne
  • Werkzaam tegen pigmentvlekken
  • Het helpt rimpels en haargroei voorkomen
  • Werkt tegen rode vlekken en donkere kringen

Maak je eigen kurkuma masker

Het masker maken is zo gepiept, dat zul je zien. Let wel even op vlekken, zowel op je kleding als op je lichaam. Je zult merken dat alles mooi oranje kleurt, dus schrik niet.;)

Dit heb je nodig voor je kurkuma masker
1 Theelepel kurkumapoeder
1 Theelepel honing
1 Theelepel yoghurt
Een snufje zwarte peper

Zo maak je het kurkuma masker
Meng alles, even goed roeren en klaar!

Aanbrengen en intrekken
Breng dan het mengsel aan op je gezicht.
Laat het 20 minuten intrekken.
Goed afspoelen met lauw water, eventueel een milde tonic of een beetje water met appelazijn gebruiken als het moeilijk van je gezicht af gaat. Om een rommeltje en vlekken te voorkomen kun je het ook onder de douche afspoelen.
Gebruik na afloop een lekkere gezichtscrème.

Werking van het gezichtsmasker

Door de zuiverende werking van kurkuma is dit masker bij uitstek geschikt voor de vettere huid met onzuiverheden. Maar ook voor op andere huidsoorten is dit masker prima geschikt.
Tip: Voeg bij een erg gevoelige huid een beetje rozenwater toe.

Welke werking kurkuma heeft heb je hierboven kunnen lezen. Het recept voor het masker hier bevat nog een paar ingrediënten, te weten: yoghurt, honing en zwarte peper.

Yoghurt helpt dode huidcellen te verwijderen, verfrist, verzacht en voedt de huid. Het geeft daarnaast een natuurlijke glans aan je huid.
Honing heeft een antibacteriële, hydraterende en huid herstellende werking. Honing zorgt bovendien dat je huid heerlijk zacht aanvoelt.
En zwarte peper zorgt dus voor een versterkende werking van de werkzame stoffen in kurkuma.

Effectief tegen donkere kringen onder de ogen

Kurkuma is ook een bijzonder effectief middeltje om wallen en donkere kringen rond je ogen te verminderen. Het stimuleert de bloedsomloop en vermindert zwellingen waardoor de donkere plekken weer gezond worden. In plaats van dure producten tegen wallen aan te schaffen, is het dus ook simpel en op natuurlijke wijze op te lossen.

Kurkuma oogmaskertje tegen donkere plekken

Dit heb je nodig voor je kurkuma oogmasker
Half theelepeltje gemalen kurkuma poeder
Klein beetje melk, water of ananassap

Zo maak je het oogmaksertje
Meng de ingrediënten; zorg dat het niet te dun is, het mag best een beetje pasta-achtig worden.

Aanbrengen en intrekken
Breng dan het mengsel aan op de donkere plekken onder je ogen en wellicht aan de bovenkant boven je oog. Uiteraard opletten dat het niet in je oog komt.
Laat het 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het dan af. De restjes pasta kun je eventueel met een warm washandje verwijderen.

Wellicht vindt je dit ook interessant: