Hoofdmassage

Geef jezelf of een ander een ontspannende hoofdmassage. Goed voor de doorbloeding en je krijgt er nieuwe energie van!
In dit artikel ontdek je alles over de voordelen van een hoofdmassage en hoe je dit toepast. Met een aantal handige tips en tricks, waarmee je het jezelf gemakkelijker maakt.

Waarom een hoofdmassage?

hoofdmassage

Een hoofdmassage heeft verschillende doelen: ontspanning, het wegnemen van hoofdpijn, een betere doorbloeding, tegen haaruitval of slapeloosheid. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een massage van het hoofd.

Er zijn verschillende soorten massages. Bij acupressuur massage richt je je op de energiepunten. Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen en een Indiase hoofdmassage is erg populair. Hierbij masseer, klop en kneed je het gehele hoofd.

Hoofdmassage: zo doe je dat

Ga direct aan de slag met de traditionele of Indiase hoofdmassage. Zorg voor een rustige omgeving en ga comfortabel zitten of liggen.
Neem uitgebreid de tijd voor onderstaande handelingen en combineer, wissel af en varieer naar hartenlust!

TIP: Breid de hoofdmassage eenvoudig uit met een gezichtsmassage!

Zo begint de hoofdmassage:

  • Maak met de vingertoppen boven op je hoofd cirkelende bewegingen
  • Herhaal dit, maar nu met trommelende bewegingen
  • Leg je handen vlak op de hoofdhuid en beweeg de gehele hand terwijl je deze op zijn plek houdt (hoofdhuid beweegt naar voor en achteren)
  • Maak een staart van je haar en trek en draai hier zachtjes aan. Bij korter haar: doe dit met kleine plukjes haar
  • Masseer als laatste het gebied achter de oren en achter in de nek

Gebruik je voor een massage het liefst een olie? Kies dan altijd voor een speciale haarolie of olie op natuurlijke basis (olijfolie, kokosolie).
Gebruik olie alleen op de hoofdhuid: zo geef je de huid een intense verzorging. Was na de hoofdmassage het haar goed uit.

Hoofdmassage stimuleert de haargroei

Wist je dat een hoofdmassage de haargroei stimuleert? Daarom wordt het vaker toegepast door mannen en vrouwen die last hebben van haaruitval of dunner wordend haar.

Gebruik tegelijkertijd met de hoofdmassage ook een haarolie: hiermee voed je de (droge) hoofdhuid.

Hoe werkt een hoofdmassage ter bevordering van de haargroei?
Door de massage stimuleer je de afvoer van gifstoffen. Bovendien stimuleer je de bloedsomloop; hierdoor komt er meer zuurstof en voedingsstoffen bij de haarzakjes terecht. Dit vertraagt haaruitval en draagt bij aan een betere of snellere haargroei. Houd er rekening mee dat dit niet bij iedereen werkt, maar het is wel het proberen waard.

Hoe vaak een massage toepassen?

Heb je breekbaar haar of last van haaruitval? Wees dan voorzichtig met het toepassen van een hoofdmassage. Wrijf niet te hard over de haren maar leg de vingertoppen goed op de hoofdhuid.

Masseer nooit met nat haar: hierdoor breekt het haar sneller af

Een wekelijkse hoofdmassage is voldoende. Gebruik eenmaal per twee weken een haarolie. Kies bij voorkeur voor amandelolie, kokosolie of sesamolie.

Handig: hoofdmassage apparaat

Vind je het lastig om met de vingertoppen de hoofdhuid te masseren?
Met een hoofdmassage apparaat heb je hier geen omkijken naar.

Er zijn verschillende producten en apparaten verkrijgbaar. Hieronder de meest gebruikte hoofdmassage producten.

  • Hoofdmassage spin: druk de tentakels over de hoofdhuid en laat deze langs de huid glijden. Zorgt voor directe ontspanning.
  • Hoofdmassage siliconen: fijn hoofdmassage product met siliconen noppen, stimuleert de bloedsomloop.
  • Elektrisch hoofdmassage apparaat: voorzien van massagekoppen, garandeert een ontspannen hoofdhuidmassage. Dit apparaat stimuleert de haargroei en verlicht klachten als jeuk en stress. Het betere apparaat is waterproef en kan dus mee onder de douche.

Geef jezelf of de ander dus lekker een ontspannende hoofdmassage. Het is dus prima zelf te doen en je bespaart veel geld ten opzichte van een professionele hoofdmassage. Dit kost al gemiddeld €20 – €50. Hier krijg je een hoofdmassage en massage van de nek en schouders voor. Deze massage duurt tussen de 30 – 60 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant: