Nageltips

nageltips

Last van broze of gescheurde nagels? Of vind je dat je nagels er wel iets beter uit kunnen zien?

Een goede verzorging van je nagels, zowel je vingernagels als je teennagels is belangrijk. Hierbij kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen.

Hoe je dat doet?
Met onderstaande nageltips mogen jouw nagels gezien worden!

Nagelgroei; zo snel groeien jouw nagels

Benieuwd hoe hard jouw nagels groeien? Vingernagels groeien 2 – 4 mm per maand. Opvallend is dat de nagels aan je dominante hand net iets sneller groeien. Teennagels groeien gemiddeld 1 – 2 mm per maand.

Tips om je nagels sneller te laten groeien

Je nagel is afgescheurd en het lijkt een eeuwigheid te duren voordat deze aangroeit. Met onderstaande tips groeien je nagels sneller:

  • Eet voldoende eiwitten
  • Zorg voor vitamine A, C en D in de voeding
  • Verzorg je nagelriemen eenmaal per week
  • Vijl de nagels regelmatig
  • Vermijd nagelbijten
  • Typ wat vaker op een toetsenbord

Dit laatste lijkt misschien vreemd, maar door het gestoot tegen de nagels stimuleer je de bloedtoevoer.
Niet doen: een streng dieet volgen, hierdoor loop je heel wat belangrijke voedingsstoffen mis.

De verzorging van nagels

De beste nageltips hebben betrekking op de verzorging van je nagels. Vingernagels verzorg je wekelijks, teennagels hebben wat minder vaak aandacht nodig.
Meer over voetverzorging >>

Bekijk onderstaande 5 nageltips en ga direct aan de slag.

1. Nagelriemverzorging

Veel vrouwen (en mannen) weten niet dat een goede nagelriemverzorging belangrijk is. Dit is het gedeelte waar de nagel uit de vinger komt. Nagelriemen kunnen uitdrogen en hard worden. Dit heeft soms misvormde nagels als gevolg.

Je mag nagelriemen nooit wegsnijden of wegknippen. Verzorg de nagelriemen met een speciale nagelriemolie of nagelriem crème. Breng dit bij voorkeur dagelijks aan. Vergeet ook niet om af en toe de nagelriemen met een bokkenpootje terug te duwen.

2. Nagelverzorging: knippen en vijlen

Laat nagels niet te lang worden: hierdoor breken ze gemakkelijk af. Knip te lange nagels regelmatig bij. Met een nagelvijl breng je de nagels in model. Vijlen doe je wekelijks, het knippen van de nagels kan 1x per maand. Vergeet de teennagels niet!

3. Nagelverharder of nagellak

Splijten of scheuren de nagels snel? Dan heb je last van droge nagels. Bescherm de nagels met een nagelverharder, gebruik eventueel een nail repair. Wil je de nagels sterker laten aangroeien, breng dan nageltips of kunstnagels aan.

Nagellak zorgt voor een leuk kleurtje van de nagels. Daarnaast beschermt het (gedeeltelijk) tegen splijten of inscheuren. Breng bij voorkeur twee lagen nagellak aan en sluit af met een topcoat.

4. Ingescheurde nagel herstellen

Een ingescheurde nagel kan erg pijnlijk zijn. De top van de teen of vinger komt hierbij bloot te liggen. Het duurt 3 tot 7 maanden voordat de nagel geheel nieuw is aangegroeid, dus dat duurt wel even.

Hoe herstel je een ingescheurde nagel?
Knip deze zo kort mogelijk af en plak een pleister over de ingescheurde nagel. De pleister vervangt de functie van de nagel. Gebruik eventueel speciale nagellijm of een nagelverharder. Het is belangrijk dat de lijm niet met de onderliggende huid in contact komt.

5. Het gebruik van nageltips (nagelverlenging)

Nageltips heeft nog een betekenis: het is de benaming voor kunstnagels (acrylnagels en gelnagels). Nageltips zijn ideaal voor het verlengen van de natuurlijke nagels. Na het aanbrengen knip je deze tot de gewenste lengte af. Het voordeel van een nageltip is dat deze dun is en hierdoor zeer natuurlijk uitziet.

Het aanbrengen van nageltips is zeer eenvoudig.
Hiervoor gebruik je een dunne of dikke lijm. Dikke lijm heeft als voordeel dat je de nagels na het verlijmen nog kunt corrigeren. Bij dunne lijm is dit niet mogelijk, maar ziet het resultaat er mooier uit.
Nageltips of acryl nagels zijn verkrijgbaar vanaf €5,95 per 100 stuks. De duurdere varianten zijn van een hogere kwaliteit.

Ook leuk: