Gezichtsmasker 10 tips

gezichtsmasker tips

Op deze pagina vind je 10 tips voor het aanbrengen van je masker en hoe je het beste resultaat uit je gezichtsmasker haalt. 
Sit back, relax en laat het maskertje zijn werk doen!


Tip 1: Maak er een wellness uurtje van!

Neem je masker tijdens een heerlijk heet kruidenbad! Gebruik een bruistablet of een etherische badolie. Telefoon uit, deur op slot en even helemaal niets. Wellicht wel verstandig even een wekkertje te zetten, want grote kans dat je zo ontspant dat je wegdoezelt.;)
Ook leuk en lekker, begin met een DIY pedicure en/of een voetmassage en start totaal relaxed aan je tijd met je masker!

Tip 2: Reinig je huid voor het aanbrengen van je masker

Voordat je een masker op aanbrengt, is het belangrijk dat je je huid goed reinigt, bijvoorbeeld met een reinigingslotion of facewash.
Indien je een normalegevoelige of droge huid hebt, dan is het raadzaam een moisturizer op te doen voordat je het masker aanbrengt. 
Als je niet zeker weet welk huidtype je hebt, kun je dat hier checken: verschillende huidtypen >>

Tip 3: Scrubben

Je gezicht nog even scrubben voordat je masker opsmeert maakt de voorbereiding helemaal compleet. 
Scrubben stimuleert de bloedsomloop en verwijderd de dode cellen. Het maakt je huid glanzender, reinigt verstopte poriën en voorkomt daarmee oneffenheden.
Zorg altijd dat je huid nat is voordat je begint met scrubben.
Heb je een gevoelige huid, sla het scrubben dan over om irritatie te voorkomen.
Maak je eigen gezichtsscrub >>

Het is scrubben, en niet schrobben!
Dus zachtjes met draaiende bewegingen in masseren

Tip 4: Verwarm je huid

Het is voor alle huidtypen het beste je masker aan te brengen op een warme huid. Op deze manier kunnen de werkzame bestanddelen van het gezichtsmasker makkelijk op je huid inwerken. Je kunt je gezicht hiervoor met een vochtige warme washand / handdoek zachtjes schoon en warm deppen.

Stomen
Om het maximale resultaat uit je masker te halen is het aan te raden zelfs even testomen voordat je je masker aanbrengt. Je kunt hiervoor gewoon wat water koken, wat kamille in een diep bord of een schaal doen en het kokende water erbij gieten. Doe een handdoek over je hoofd en het bord en blijf zo ongeveer 5 minuten zitten. 

Door een stoombadje te nemen zorg je dat de poriën van je gezicht helemaal open gaan staan en alle vuiligheid er uit kan en de werkzame stoffen van het masker makkelijk kunnen worden opgenomen.

Een gezichtsmasker aanbrengen na een warme douche of tijdens een bad heeft ongeveer hetzelfde effect en is dus ook prima.

Tip 5: Gebruik een kwastje

Voor het aanbrengen van je masker is het het beste om een kwastje te gebruiken. Het smeert gewoon makkelijker en het is daarnaast ook hygiënischer.

Tip 6: Doe een oogmaskertje op

gezichtsmasker tips

Als je toch lekker gaat liggen, is het ook lekker tegelijk een oogmaskertje op te doen.
Gebruik hiervoor bijvoorbeeld 2 zakjes kamille thee, gedompeld in gekookt water. Zodra ze afgekoeld zijn, leg je ze op je ogen en de ontspanning is compleet (en ook nog eens goed tegen wallen)!

Twee koude plakjes komkommer kan ook; lekker fris, goed ter ontspanning van de ogen en ook nog eens goed tegen wallen!

Tip 7: Probeer niet te praten

Omdat sommige maskers hard kunnen worden, is het van belang niet te praten, zodat het masker heel blijft en niet breekt. Zorg daarom voor een prettige plek waar je in alle rust die tijd stil kunt blijven liggen. 

Ga lekker op de bank, op je bed of in bad liggen, zet eventueel je favoriete muziek op en neem de tijd om je lekker te ontspannen!

Tip 8: Laat het masker lang genoeg zitten

De meeste maskers dienen na aanbrengen op het gezicht zo’n 15 tot 25 minuten te blijven zitten. Die tijd is nodig om alle werkzame stoffen goed in te kunnen laten trekken. Als je het er eerder afhaalt, gaat dat ten koste van het resultaat. Lekker blijven liggen / zitten dus! ?

Tip 9: Irritatie vermijden

Bij het aanbrengen van het masker is het zaak de gebieden rond de ogen en lippen vrij te houden, om irritatie te vermijden. Ook de wenkbrauwen zelf kun je het beste overslaan. 

Wat wel lekker is om mee te nemen, is je hals. Zorg ook dat je haar niet in de weg hangt, dus gebruik een haarband of steek het even op.
Je kunt het masker aanbrengen met de hand of met een maskerkwast, wat je zelf fijn vindt.

Het is soms mogelijk dat je gedurende het intrekken van het gezichtsmasker opeens last krijgt van een branderig of ander onprettig gevoel. Wellicht dat je huid reageert op een van de ingrediënten of het kan ook een allergische reactie zijn.
Het is in ieder geval het beste gelijk het masker van je gezicht af te wassen om verdere irritatie te voorkomen.
Mocht je niet zeker zijn of je ergens allergisch voor bent, kun je altijd eerst een klein stukje van het masker elders op je huid aanbrengen om te zien of je huid reageert.

Tip 10: Crème na afloop

Klaar en weer helemaal fris? 
Breng altijd een crème aan nadat je je masker hebt afgewassen!


Misschien vindt je deze artikelen ook interessant: