Geniet van een ontspannen gevoel na een drukke werkweek: een oogmasker werkt verkoelend en rustgevend. Ideaal voor het wegwerken van wallen of voor de verzorging van een droge huid.
Zelf een oogmasker maken? Hieronder een aantal ideeën voor de optimale verzorging van de ogen.
Vermoeide ogen en wallen
Slaap je slecht en is dit terug te zien aan je ogen? Er ontstaan vaak wallen onder de ogen: een opeenhoping van vocht of vet.
Met het ouder worden krijg je ook te maken met rimpeltjes rond de ogen. Dit ontstaat mede als gevolg van slechte leefgewoontes of overmatig zonnen.
Vermoeide ogen en wallen voorkom je door voldoende te slapen en gezond te leven. Natuurlijk let je ook op je voeding. Helpt dit niet voldoende? Een oogmasker ondersteunt het herstellend proces. Bovendien zorgt dit ook nog eens voor de nodige ontspanning: precies wat jij nodig hebt.
De werking van een oogmasker
Wat doet een oogmasker met je ogen en wallen? De verzorgende ingrediënten hydrateren en verfrissen de huid. Het gaat dan voornamelijk om de huid onder je ogen. Ideaal bij vermoeide ogen of wanneer je last hebt van wallen.
Aanbrengen van het oogmasker
Een gezichtsmasker breng je op het gehele gezicht aan, waarbij je de ogen vrijlaat.
Een oogmasker is speciaal bedoeld voor het behandelen van rimpels, wallen en donkere kringen onder de ogen.
Een collageenmasker leg je direct onder de ogen.
Het is belangrijk om vooraf de huid schoon en droog te maken.
Druk vervolgens het masker voorzichtig op de huid en laat dit 20 tot 30 minuten inwerken.
Gebruik je in plaats van een collageen oogmasker een speciale crème? Ook deze breng je op een schone en droge huid aan. Gebruik nooit teveel crème en verdeel dit goed. Een speciale oogcrème laat je gedurende de nacht intrekken (nachtcrème).
Zelf een oogmasker maken
Verwen de vermoeide huid rondom de ogen zelf. Een oogmasker maken kan met middeltjes die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hieronder enkele voorbeelden voor het zelf maken van een oogmasker.
Masker met schijfjes komkommer of aardappel
Komkommer of aardappel werkt perfect bij vermoeide ogen en wallen. Gebruik 2 schijfjes komkommer of aardappel en leg deze over de ogen. Zorg dat vooral de onderkant van de ogen bedekt zijn. 20 minuten ontspannen liggen en de ogen voelen weer fris aan!
Oogmasker maken met theezakjes
Gooi gebruikte theezakjes niet weg! Maak de huid rondom de ogen schoon en leg de afgekoelde theezakjes op de ogen, met name op de onderkant. Gebruik kamille theezakjes wanneer je vaker last hebt van oogontstekingen (in of onder het oog).
Oogmasker maken met honing
Honing werkt verzorgend en antibacterieel. Verwarm wat honing en voeg hier amandelolie en rozenwater aan toe. Breng dit oogmasker op de huid onder de ogen aan. Probeer het masker ook eens op de oogleden zelf. Laat het oogmasker 10 – 20 minuten inwerken. Spoel voorzichtig met lauw water af. Hoe fris voelt dat aan?
Verkoelend masker bij wallen
Je wordt ’s morgens wakker met flinke wallen onder de ogen. Waarschijnlijk heb je slecht geslapen.
Neem wat ijsblokjes uit de vriezer en wikkel deze in een dunne zakdoek. Leg dit gedurende 10 minuten onder het oog.
De wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon (in veel gevallen). Je kunt overigens ook komkommerschijfjes invriezen; een verzorgend oogmasker dat ook nog eens wallen laat verdwijnen.
Oogmasker om te slapen
Er zijn ook oogmaskers om te slapen, dit noem je ook wel een slaapmasker. Je hebt de keuze uit gewone slaapmaskers of met koelgel. Dankzij dit masker voorkom je vervelende lichtinval. Een verkoelend masker voorkomt en verhelpt wallen.