Amandelolie voor de huid

Amandelolie is afkomstig van het zaad van de amandelboom. Met deze olie geef je je huid en haar een goede en milde verzorging. Amandelolie is een uitstekend verzorgingsmiddel bij een droge huid of dof haar, maar is ook als massageolie het perfecte product.

Gezondheidseffecten van amandelolie

amandelolie huid

Amandelnoten verhogen de basale stofwisseling, maar wat is het gezondheidseffect van amandelolie? Het is dan eerste belangrijk om te weten dat er zoete amandelolie en bittere amandelolie is. De zoete amandelolie wordt veel in cosmetica en in babyolie of massageolie gebruikt. Bittere amandelolie is minder geschikt voor huid en haar, het bevat namelijk amygdaline waaruit het lichaam blauwzuur maakt.Je hoeft je niet druk te maken om het type amandelolie: in de winkel vind je altijd zoete amandelolie terug. Deze olie is geschikt voor de dagelijkse huidverzorging. Het voedt en verzorgt de droge huid en werkt tegen huidirritaties. Het is ook geschikt om donkere plekken te behandelen of de hoofdhuid of het haar te verzorgen.

Dagelijkse huidverzorging met amandelolie

Vooral mensen met een droge huid zijn gebaat bij een dagelijkse huidverzorging met amandelolie. Masseer dagelijks de droge huid in en laat de olie goed intrekken. Omdat deze olie vet aanvoelt en eventueel vlekken kan achterlaten, is het altijd beter om het inmasseren ‘s avonds te doen.

Amandelolie is niet alleen geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen of baby’s. Het kan dan ook veilig worden gebruikt, mits het jonge kind de olie niet in de mond krijgt. Smeer de olie daarom niet op de handjes of verwijder de olie na een massage.

Tegen droge plekjes op de huid

We hebben allemaal wel eens last van een of meerdere droge plekjes op de huid. Vaak ontstaat dit door contact met je irriterende stoffen. Droge plekjes kunnen ook het gevolg zijn van weersomstandigheden of een beschadiging.

Amandelolie werkt uitstekend bij droge plekjes. Smeer het plekje 2-3 keer per dag met wat olie in. Gebruik verder geen (agressieve) cosmetica en geef de huid de kans om te herstellen.

Verzorging van de hoofdhuid

Je wast je haar met shampoo waarbij je ook de hoofdhuid meeneemt. Wist je dat shampoo helemaal niet goed is voor je hoofdhuid? Mensen die hier gevoelig voor zijn ervaren een jeukende en schilferende hoofdhuid, soms zijn er rode plekken zichtbaar.

Amandelolie is zeer geschikt voor de verzorging van de (geïrriteerde) hoofdhuid. Omdat deze olie vrij vet aanvoelt is het niet aan te raden om hier grote hoeveelheden van te gebruiken. Masseer dagelijks tot wekelijks enkele druppeltjes amandelolie over de hoofdhuid. Doet dit het liefst voor het wassen van het haar, zodat de hoofdhuid beter beschermd is tegen de inwerking van shampoos.

Wist je trouwens dat amandelolie ook de haargroei bevordert? Zorg hierbij voor een goede massage van de hoofdhuid met deze olie.

Dik, gezond en glanzend haar

Ben je ook altijd zo jaloers op mensen met dik, gezond en glanzend haar? Je haardikte is voornamelijk genetisch bepaald, de gezondheid en glans heb je zelf in de hand. Behandel na het wassen je haar met amandelolie, waarbij je het als conditioner gebruikt. Je haar voelt zijdezacht aan en glanst als nooit tevoren.

Doordat de olie een laagje om het haar vormt, blijft je haar goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan gure wind, kou, zonlicht maar ook straling of de inwerking van haarproducten. Bovendien versterkt de olie het haar, waardoor het minder snel afbreekt.

Amandelolie tegen roos

Niets zo vervelend als een schilferende hoofdhuid oftewel roos. Hier zijn speciale anti-roos shampoos voor, maar amandelolie werkt net zo goed. Bovendien maak je gebruik van een natuurlijk product zonder chemische bestanddelen. Laat de olie bij voorkeur enkele uren intrekken.

Wellicht ook interessant