Wenkbrauwen waxen

Je wenkbrauwen zelf waxen, doet dat pijn? Welke wax moet ik gebruiken? Omdat het hier om een intensieve klus gaat waarbij voorzichtigheid is geboden, ontvang je een aantal handige tips. Zo kun je zelf je wenkbrauwen waxen.

Epileren of waxen: maak een keuze

wenkbrauwen waxen

Je gaat voor epileren of waxen maar niet voor beiden.
Epileren doe je met een pincet, waarbij je het teveel aan wenkbrauwhaartjes uittrekt. Dit doe je altijd met de haargroeirichting mee. vbb
Wenkbrauwen waxen geeft een scherp en mooi resultaat. Hiervoor maak je gebruik van speciale waxstrips, verkrijgbaar bij de (online) drogist. Je betaalt tussen de €3 en €4 voor een verpakking met 28 strips. Dit is goed voor 14 behandelingen.

Epileren is geschikt wanneer je slechts enkele haartjes wilt verwijderen. Voor mensen met dikke of volle wenkbrauwen is waxen beter. Doet het pijn? Je voelt het wat trekken, maar echt pijnlijk is het niet.

Waxen: how to do

Waxstrips vind je ook wel onder de naam wenkbrauwstrips of ontharingsstrips. Zo weet je beter waar je naar op zoek bent wanneer je naar de winkel gaat. geschikt voor het in model brengen van volle wenkbrauwen, maar je kunt er natuurlijk ook kleinere haartjes mee verwijderen. uiteraard kun je ook zelf wax maken, verderop in dit artikel meer hierover.

Verwarm de strip tussen je handen en trek de beschermlaag van de strip af. Breng de strip op je huid aan: dit vraagt wel even wat coördinatie.
Vervolgens trek je de strip in één vloeiende beweging tegen de haargroeirichting eraf.

Strips met wenkbrauwvorm

Speciale wenkbrauwstrips hebben de vorm van een wenkbrauw. Hierbij is het de bedoeling dat je de wenkbrauwvorm uit te strip drukt en het omliggende gedeelte gebruikt. Zo krijgen jouw wenkbrauwen de perfecte vorm.
Wil je dit niet? Gebruik dan de uitgedrukte wenkbrauwvorm, die perfect onder of boven je wenkbrauw past. Zo kun je alsnog waxen.

Zelf wax (ontharingswax) maken

Heb je geen zin of geld om wenkbrauwstrips te gebruiken? Maak dan je eigen ontharingswax, speciaal voor de gevoelige of geïrriteerde huid.
Je gebruikt namelijk natuurlijke ingrediënten, waardoor het ook veilig is voor gebruik rondom je ogen.
Zo maak je natuurlijke ontharingswax:

  • Verwarm 3 eetlepels water in een pannetje
  • Voeg hier direct twee kopjes suiker en drie eetlepels citroensap aan toe
  • Blijf continu roeren totdat het mengsel kookt
  • Zet het vuur laag en laat een aantal minuten zo staan

De suikerwax is goed wanneer deze een goudbruine kleur heeft.
Laat het niet te lang koken, hierdoor brandt de suiker aan. De zelfgemaakte ontharingswax met natuurlijke ingrediënten is klaar voor gebruik.
Je ervaart geen allergische reacties of irritatie van de huid. Deze wax is dan ook zeer geschikt voor vrouwen en mannen met een droge huid.

Hoe vaak moet je de wenkbrauwen waxen?

Wenkbrauw haartjes groeien minder snel dan de haren op je hoofd. Hierdoor hoef je niet zo vaak te waxen. Toch zul je merken dat na vier tot zes weken de wenkbrauwen weer wat uit vorm raken. Wil je dit perfect bijhouden, zorg dan iedere vier tot zes weken voor een waxbeurt.

Wellicht vind je dit ook leuk: