Hoe is je zorgverzekering opgebouwd

Hoe is je zorgverzekering opgebouwd? 

Gezond leven betekent niet alleen dat je voldoende beweegt, voedzaam eten tot je neemt, maar ook dat je financieel gezond leeft. Een belangrijk onderdeel van je financiën zijn je verzekeringen. Een goede verzekering voorkomt dat je voor onverwachte, hoge kosten komt te staan die je misschien niet kunt betalen. Een verzekering is echter meer, in het bijzonder wanneer het over je zorgverzekering gaat. Met een goede basisverzekering kun je de zorg krijgen die je nodig hebt voor een prijs die je ook kunt betalen. Wij laten je daarom graag zien hoe je een goede zorgverzekering samenstelt en hoe je hier niet alleen financieel maar ook op gezondheidsvlak van kunt profiteren. 

Een zorgverzekering kiezen 

Misschien denk je: wat valt er te kiezen wanneer de zorgverzekering verplicht is? Het antwoord zal je verbazen. Je kunt namelijk heel veel kiezen. Ten eerste zijn er meerder soorten basisverzekeringen. Deze verschillen van elkaar in de mate waarin zij bijvoorbeeld zorg met niet-gecontracteerde zorgverleners uitkeren. Dat zijn partijen waar je zorgverzekeraar geen afspraken mee heeft gemaakt, bijvoorbeeld omdat de zorg niet aan de eisen van de verzekeraar voldoet. Jij kunt echter wel onder behandeling bij deze partijen gaan, maar dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Wil je dit niet, dan kun je een duurdere basisverzekering kiezen, bijvoorbeeld de ‘Basisverzekering Zorg Vrij’ Deze optie maakt het mogelijk om niet-gecontracteerde zorg toch volledig te laten vergoeden, of, in het geval van GGZ en verpleging en verzorging tot 90%. 

Profiteer van je aanvullende verzekering

Gezonde tanden zijn mooie tanden en daarom is het belangrijk om regelmatig naar je tandarts te gaan. Iedereen weet dat de kosten van een behandeling snel kunnen oplopen en daarom is het verstandig om een tandartsverzekering Univé te nemen. Met deze verzekering wordt het grootste deel van jouw tandartskosten vergoed. Daardoor hoef jij niet bang te zijn dat een bezoekje aan de tandarts uitloopt op een financieel drama en kun jij gewoon je jaarlijkse controle blijven doen. Bekijk ook de andere aanvullende verzekeringen even goed. Je zult zien dat er veel te kiezen valt. Hoe beter het jou lukt om jouw zorgvraag voor het komende jaar alvast in kaart te brengen, hoe beter je hier passende verzekeringen bij kunt afsluiten. Weet je dus nu al dat je fysiotherapie nodig hebt? Sluit daar dan een verzekering voor af zodat je heel veel kosten kunt voorkomen. Dat is de kracht van een verzekering: door ze slim in te zetten, kun je goede zorg krijgen voor een heel scherpe prijs. 

Heb jij al zorgtoeslag aangevraagd? 

Wist jij dat je ook zorgtoeslag kunt aanvragen? Dit is een maandelijkse tegemoetkoming van de overheid om je zorgverzekering te betalen. Helaas laten heel veel mensen dit geld liggen en dat is zonde want het gaat al snel over honderden euro’s per jaar. Kijk daarom even of jij met jouw salaris in aanmerking komt voor deze toeslag en zo ja, vraag hem dan vandaag nog aan. Dat kan zelfs met terugwerkende kracht.

Meer lekkere gezichtsmaskers?