Het belang van natuurlijke huidverzorging

Het belang van natuurlijke huidverzorging

We smeren erop los. Met allerlei trends in huidverzorging en de nieuwste populaire huidproducten is het soms moeilijk om de kwaliteit van populariteit te onderscheiden. Want wat is nou echt goed en wat is eigenlijk vooral in de mode? Het antwoord is best wel simpel, omdat bepaalde producten het altijd winnen van andere natuurlijke producten. Jouw huid is niet alleen het grootste orgaan, maar ook een van de meest kwetsbare organen. Daarom hebben wij een paar handige tips bij het kiezen van de beste én meest natuurlijke huidproducten.

Natuurlijke reiniging als basis

Een gezonde en natuurlijke routine voor de huid begint bij natuurlijke reiniging. Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat de meest natuurlijke manier om jouw huis te reinigen met water is. En daar zit ook wel wat in, want water is nooit (maar dan ook nooit) slecht voor de huid. Jouw huid heeft zelfs heel veel water nodig. Het drinken van water is dan ook de eerste stap in een gezonde en natuurlijke huidverzorgingsroutine. Maar als je vaak make-up draagt of veel zonnebrand op hebt gehad, wil je de huid extra goed reinigen. Dat doe je het allerbeste met reinigingsproducten die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals de producten van Beauty of Joseon.

Natuurlijke zonbescherming die lekker smeert

Zonbescherming is de volgende stap in de natuurlijke huidverzorgingsroutine die niet mag ontbreken. UV-straling is ontzettend schadelijk voor de huid en kan vroege tekenen van veroudering veroorzaken, maar kan er ook voor zorgen dat er gevaarlijke ziektes in de huid ontstaan. Je kunt daarom kiezen uit allerlei natuurlijke soorten zonbescherming om te verwerken in je dagelijkse skincare routine, zodat je elke dag opnieuw beschermt bent tegen de schadelijke straling van de zon en ga je vervroegde tekenen van veroudering tegen. 

Huidproducten zonder heftige chemicaliën

Veel populaire producten en merken hebben een lange lijst aan onbekende ingrediënten. Je huid heeft helemaal geen heftige chemische goedjes nodig en bovendien mag je best weten wat je nou eigenlijk op jouw huid smeert. Natuurlijke ingrediënten worden al eeuwenlang gebruikt om de huid te reinigen, gevoed te houden, te herstellen en te beschermen tegen schade van buitenaf. Jouw huid is kwetsbaar, waardoor natuurlijke producten een veilige keuze zijn. Zoals gezegd, is de werkzaamheid van ingrediënten zoals zeewier en rijst al lang bekend en bewezen. Meer dan natuurlijke ingrediënten heb je simpelweg gewoon niet nodig! Daarnaast kunnen huidproducten met heftige chemicaliën juist irritaties en vroege tekenen van veroudering veroorzaken. Dat natuurlijke producten vaak ook een stuk goedkoper zijn dan dure crèmes vol vage ingrediënten is alleen maar mooi meegenomen. Ten slotte zijn natuurlijke producten vaak cruelty-free, wat wil zeggen dat ze niet op dieren worden getest. Zorg goed voor jezelf en jouw huid door genoeg water te drinken, natuurlijke producten te gebruiken en jouw huid te beschermen tegen de zon.