De 10 beste modemerken uit Frankrijk

De 10 beste modemerken uit Frankrijk

De Franse modewereld is al eeuwenlang een van de meest toonaangevende van Europa en zelfs de wereld. De fashion industrie van Frankrijk wordt gekenmerkt door opvallende haute-couture kleding, vervaardigd door zowel klassieke producenten als eigentijdse merken. Hieronder lees je meer over de bekendste Franse modemerken.

De 10 bekendste Franse modemerken

1. Rouje

Rouje werd opgericht door Jeanne Damas en zij heeft haar joie de vivre overduidelijk in haar kleding gestoken. Denk: felrode lippen, jurkjes met bloemen en dromerigere hemdjes met een mooie decolleté.

2. Musier Paris

Anne-Laure Mais is het boegbeeld van Musier Paris, met zijn streepjesjurken, sexy haltertops en heel wat zwoele zomerkledij om van te smullen.

3. Jacquemus

Simon Porte Jacquemus behoort tot de meest geliefde ontwerpers van zijn tijd en dat heeft zeker te maken met zijn esthetische voorkeuren en oog voor stijl. Celebrities als Dua Lipa dragen zijn kledij vol trots, maar ook Gigi Hadid houdt ervan.

4. Celine

Celine geldt nog altijd als een van de belangrijkste designerlabels ter wereld. Vooral hun collectie extravagante zonnebrillen is het bekijken waard als je deze zomer vol flair aan het strand wilt wandelen.

5. Ba&Sh

Op zoek naar bohemien kledij? Dan is Ba&sh het perfecte Franse modemerk. De prints kosten natuurlijk wel een stukje meer dan de outfits die je vindt in de typische hippiekraampjes op Ibiza.

6. Isabel Marant

Isabel Marant bij LUTZ heeft de bomehian modesegment sterk veranderd, met haar opvallende boilersuits, minirokjes met fleurige afdrukken en meer. Haar bijmerk, Etoile, is dan weer perfect voor een iets toegankelijkere garderobe.

7. Chloé

Chloé is een van de oudste Franse modelabels, maar blijft zichzelf opnieuw uitvinden. De iconische tassen kosten veel geld, maar trekken natuurlijk wel alle aandacht. Speelsheid staat centraal bij dit merk en trouwens ook bij See by Chloé, hun zijmerk.

8. Balenciaga

Demna Gvasalia, creative director bij Balenciaga, heeft dit merk op de kaart gezet en focust zich vooral op streetlife-kleding. Een beetje oversized, maar wel heel hip en sportief.

9. Givenchy

Givenchy hoort natuurlijk ook thuis op het lijstje en wordt vertegenwoordigd op evenementen als het Met Gala en talloze filmfestivals. Als je pracht en praal in je kleerkast wilt en er een groot budget voor over hebt, is dit merk perfect.

10. Iro

Iro werd uit de grond gestampt door music producers en rock-liefhebbers en heeft de laatste jaren een sterke vlucht genomen. Bekijk zeker eens de opvallende, asymmetrische jurkjes als je een trendy outfit zoekt voor een afterparty.

De beste tips van bekende Franse mode-iconen

Franse modelabels produceren prachtige kleding, maar het is natuurlijk aan jou om daar zelfs iets moois mee te doen. Geen inspiratie? Geen zorgen, want Sophie Mas en Audrey Diwan, twee bekende Parisiennes, geven je een aantal tips voor een perfecte outfit die alle hoofden op straat doen omdraaien:

  • Draag nooit kledij met grote, opvallende logo’s
  • Donkerblauw past zowat overal bij en oogt eleganter dan zwart
  • Fraag geen fake-designer bags of UGGS

Deze tips zijn alvast een goed begin om binnenkort als een chique Parisienne met stijl de deur uit te gaan.